Camperreisgids.nl

Over uitverkochte Camperreisgidsen

Hieronder een lange uitleg waarom gedrukte titels Camperreisgidsen niet meer leverbaar zijn en dat ook niet meer worden. Waarvoor mijn excuus.
Recentelijk zijn we gestart met een proef om de Camperreisgidsen als e-book (PDF) aan te bieden. De PDF is uitstekend leesbaar op een PC, laptop, of tablet en sommige e-readers.
In de winkel kunt u een titel aanschaffen voor € 11,-.
Maar lees eerst verder...

Voor Camperreisgidsen Spanje en Portugal stond een nieuwe versie gepland voor 2020. Echter dit proces werd geplaagd door tegenslagen. In 2019 werd een tour door Andalusië voortijdig afgebroken door een defecte koppeling op de dag voor Semana Santa in Cordoba. Een reparatie van twee dagen werd vanwege die feestweek pas na negen dagen uitgevoerd. Geef ze eens ongelijk, maar alle bezoekreserveringen en afspraken moest ik hierdoor laten vervallen. De stad Cordoba ken ik nu op mijn duimpje. De route afmaken zat er echter niet in.
De agenda liet het verder in 2019 niet toe om oude locaties te controleren en nieuwe bestemmingen te ontdekken op het Iberisch schiereiland. Volgend jaar beter.

In november 2019 stond ik op het punt om de eerder afgezegde reserveringen en afspraken voor Andalusië te herbevestigen voor 2020. Tegelijkertijd druppelde langzaam verontrustend nieuws uit China door: Een uitbraak van een zeer besmettelijk virus. Ook al werd de situatie door de Nederlandse overheid gebagatelliseerd, mijn planning voor het voorjaar van 2020 brak ik direct af. Een juiste inschatting blijkt achteraf. De wereld ging op slot. Ook in 2020 geen bezoek aan Zuid-Spanje. Het bezoek aan Portugal (in de planning voor het najaar van 2020) viel door de reisbeperkingen ook in het water. Deze reisbeperkingen waren tot de zomer van 2021 van kracht. Pas in het najaar kon voor een paar weken Noord-Portugal bezocht worden.

Niet alleen ik werd geplaagd door reisbeperkingen. Ook de campergemeenschap was aan huis (of dicht bij huis) gekluisterd. Dit heb ik gemerkt aan de afgenomen bestellingen van de gidsen. In een normale situatie zou ik er geen probleem mee hebben om een nieuwe voorraad gidsen te laten drukken. Maar het virus is de wereld nog niet uit. Dit heeft zijn weerslag in uw bewegingsvrijheid en dus ook in uw bereidheid om camperreisgidsen te bestellen. Begrijpelijk. Net zoals ik, weet u niet hoe de situatie er over een paar maanden uit ziet.

Voor Camperreisgids Noordkaap bestond het plan om Finland en Baltische staten toe te voegen. Met de huidige Russische opstelling naar deze landen bestaat de vraag of delen van deze landen in de nabije toekomst veilig te bereizen zijn.

Er gaat minimaal een half jaar typen, corrigeren, grafische bewerkingen aan foto's, kaarten en afbeeldingen, opmaken, navigatiebestanden produceren, een veelvoud aan andere klusjes en nogmaals corrigeren aan vooraf voordat een camperreisgids naar de drukker kan. En dan moet het allemaal nog in de agenda passen.

Ondanks dat in 2022 de beschreven informatie van de laatste versies van de Camperreisgidsen nog behoorlijk accuraat is en aan bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden weinig veranderd is, heb ik besloten geen van de Camperreisgidsen te herdrukken. Met de huidige onbetrouwbare geopolitiek en het zwalkend EU-beleid is ontwikkeling van nieuwe versies Camperreisgidsen te onzeker.

Aan het eind van 2022 zijn de bedrijfsactiviteiten beëindigd. De site zal niet meer bijgewerkt worden. Voor kopers van Camperreisgidsen blijven e-bijlagen en navigatiebestanden te downloaden tot eind 2023. Ook uw vragen en opmerkingen kunt u nog steeds kwijt, al zal ik niet altijd zo snel meer antwoorden.