Camperreisgids.nl

Camperreisgids Support

U heeft een Camperreisgids gekocht. Waarvoor dank. In de gids staat relevante informatie voor uw reis. Dit kunnen internetadressen, GPS-coördinaten of andere aanvullende gegevens zijn. Om het u makkelijker te maken en om uw reis van achter de PC voor te kunnen bereiden, zijn per Camperreisgids supportpagina's beschikbaar. Hierop staan onder meer:

 • Internetadressen:
  Ook al staan in een Camperreisgids handige QR-codes voor gebruik onderweg, van achter uw PC is het toch handiger om met de muis die informatie te kunnen bereiken. Hiervoor worden de internetadressen uit de gids - plus extra internetadressen - u op een overzichtelijke pagina aangeboden.
 • GPS-coördinaten:
  Alle vermeldde GPS-coördinaten van campings, camperplaatsen en bezienswaardigheden uit de Camperreisgids zijn beschikbaar gemaakt voor diverse navigatiesystemen. Deze kunt u downloaden. Hierdoor hoeft u niet meer de coördinaten handmatig in uw navigatiesysteem te typen.
 • Aanvullende informatie:
  Aan de hand van tips van lezers kunnen onderwerpen of bestemmingen toegevoegd worden aan de Camperreisgids. Deze informatie wordt in de stijl van de gids op een printbare pagina gepresenteert.
 • Correcties:
  Plaatselijke situaties en wetgeving kunnen veranderen, of bij de samenstelling van een Camperreisgids zijn domweg fouten gemaakt. Correcties en aanpassingen zijn te downloaden als printbare pagina. Uw camperreisgids blijft op die manier actueel.
 • Routesuggesties:
  Om een idee te geven hoe uw reis er uit kan zien worden enkele populaire routes beschreven.

QR-code

Een QR-code is een twee-dimensionale streepjescode. In deze, als blokjes, grafisch weergegeven code kan informatie verborgen worden. Dit kunnen internetadressen zijn maar ook algemene teksten, afbeeldingen, GPS-coördinaten, telefoonnummers of vCards. Door de QR-code te scannen met de camera van een smartphone of een tablet, wordt die informatie zichtbaar en wordt het door het apparaat beschikbaar gemaakt voor toepassingen. U kunt dus gelijk aan de slag met de informatie in de browser, navigatieapp of de contactenlijst. Om de code te kunnen scannen is een app voor de smartphone of de tablet nodig.

GPS-coördinaten

GPS is een afkorting van Global Positioning System. Een systeem voor plaatsbepaling met behulp van satellieten. Een navigatiesysteem zoals TomTom, Garmin e.a., maar ook de meeste smartphones kunnen deze signalen opvangen en gebruiken om op het apparaat de positie weer te geven of een route uit te zetten.

Coördinaten kunnen op diverse manieren genoteerd worden. In de Camperreisgids wordt de notatie met decimale graden gebruikt. Voorbeeld: N 71.171009 W 25.783602 . Wanneer u deze getallen ingeeft in een navigatiesysteem, berekent het apparaat de route naar Noordkaap.