Camperreisgids.nl

Camperreisgids Zuid-Spanje

Zuid-Spanje: dekkingskaart van Camperreisgids Zuid-Spanje

Deze Camperreisgids is de handleiding voor een spectaculaire reis met de camper door het zonnige en cultuurrijke zuiden van Spanje. Met de camper maakt u een aktieve en boeiende zwerftocht door de regio's Castilië & León, Extremadura, Andalusië, Murcia, Valencia, Castilië-La Mancha en Madrid.
Ook met deze Camperreisgids wordt u niet beperkt met het rijden van een door anderen voorgeschreven route, maar bepaalt u zelf hoe de vakantie er uit gaat zien, aan de hand van duidelijke beschrijvingen van bestemmingen, bezienswaardigheden en activiteiten. Luier een paar dagen op een wilde camperlocatie aan de zonnigste stranden van de costa's; struin door de fleurige witte dorpen van Andalusië; leer het echte Spanje kennen in de traditionele dorpen van Extremadura; maak avontuurlijke wandelingen in de mooiste natuurparken van Spanje; loop door het erfgoed van Moren, Romeinen en pre-historische volken; beleef de passie van de religieuze feesten; ontdek waar paella, jamon en tapas authentiek zijn. Door simpelweg door de Camperreisgids Zuid-Spanje te bladeren stelt u uw eigen route samen. De vrijheid van een camper heeft u niet voor niets.

Zuid-Spanje: Salamanca

Deze Camperreisgids bevat zoveel interessante plaatsen om te bezoeken dat u, met gemiddeld twee bestemmingen per dag, vier maanden aaneengesloten door het beschreven gebied kunt reizen. De luie dagen aan het strand moeten hierbij nog opgeteld worden. Er is dus wat te kiezen als u minder tijd beschikbaar hebt.
Een Camperreisgids laat ook weten waar campers niet welkom zijn of welke gebieden minder geschikt zijn voor een verblijf met een camper. Met deze voorbeeldroute's krijgt u een indruk hoe een camperreis door Zuid-Spanje er uit kan zien.

Zuid-Spanje: Vissers nabij Mar Menor

Zoals in iedere Camperreisgids, zijn bestemmingen voorzien van, één of meerdere, beschikbare overnachtingsmogelijkheden.
Dit kunnen zijn: officiƫle camperlocaties, wilde camperlocaties, campercampings en/of campings. Deze locaties worden omschreven met eigenschappen, faciliteiten en bijzonderheden.
In Spaanse steden is het lastig parkeren met een camper. Indien parkeermogelijkheden aanwezig zijn, worden deze met beschrijving bij de bestemming vermeldt. Overnachtings- en parkeermogelijkheden evenals bijzondere locaties zijn voorzien van GPS-coördinaten. Deze zijn, exclusief voor kopers van de Camperreisgids Zuid-Spanje, gratis als POI-bestand te downloaden.

Zuid-Spanje: Ciudad de las Artes y de las Ciencas in Valencia

Camperreisgids Zuid-Spanje beschrijft diverse routes naar Spanje. Deze zijn grotendeels vrij van tol en gaan over goede doorgaande wegen. Daar waar een tolvrij-traject grote vertraging oplevert - door maatregelen als rotondes, verkeerslichten of snelheidsbeperkingen - wordt de keuze voor een alternatieve traject gegeven. De meeste navigatiesystemen kunnen een route gecombineerd over tolwegen en tolvrije wegen niet aan. De routebeschrijving is dusdanig geschreven dat een navigatiesysteem niet nodig is. Aanwijzingen worden gegeven aan de hand van bewegwijzering langs de route.

Zuid-Spanje: Rondleiding per koets door Cordoba

Exclusief voor kopers van de Camperreisgids Zuid-Spanje is de e-bijlage "Blik op Spanje" gratis te downloaden. In meer dan 70 pagina's worden onderwerpen besproken als geografie, natuur, bevolking, gastronomie, cultuur, geschiedenis en meer.
Deze e-bijlage is zowel als ePUB als PDF beschikbaar. Hiermee kunt u zich op de laptop, tablet of e-reader voorbereiden op de unieke, maar ook gevarieerde, cultuur die u gaat ervaren in Spanje.
In de papieren Camperreisgids Zuid-Spanje leest u alles wat u wilt weten over reisvoorbereiding, reisperiode, overnachten, parkeren, veiligheid, gezondheid, verkeersregels en andere nuttige weetjes en handige tips voor een behouden reis naar, en in Spanje.

Hieronder staat, als voorproefje, de inhoudsopgave en een selectie van enkele pagina's uit de Camperreisgids Zuid-Spanje.

Camperreisgids Zuid-Spanje heeft:

  • 180 pagina's full-color.
  • Meer dan 210 beschrijvingen van bestemmingen en routes.
  • Meer dan 270 overnachtingsplaatsen met GPS-coördinaten.
  • Meer dan 250 parkeerlocaties met GPS-coördinaten.
  • Meer dan 120 foto's en afbeeldingen.
  • Duidelijke overzichtskaarten.
  • Slimme QR-code's bij internetadressen.
  • Een handige index van bestemmingen.
  • Een downloadbaar POI-bestand voor uw navigatiesysteem.
  • De e-bijlage Camperreisgids "Blik op Spanje".

Er is ook een Camperreisgids Noord-Spanje.

Andere gidsen

Zuid-Spanje support

Tips

Blik op Spanje

Vergeet niet "Blik op Spanje" te downloaden. Met deze gratis e-bijlage kunt zich op uw e-reader, tablet, laptop of smartphone voorbereiden met onderwerpen als geschiedenis, geografie, klimaat, cultuur, folklore, gebruiken en gewoontes van Spanje.
Support > Downloads...

Overwinteren?

Een flauw zonnetje; zee net te koud om te zwemmen; uitgestorven badplaatsen; camperwerende maatregelen langs populaire costa's beperkte vrijetijdsbesteding; eenzaamheid; gesloten campings onderweg. Het is niet altijd ideaal. Informeer u goed voordat u vertrekt. Tips Overwinteren...

De fiets mee?!

Is het zinvol om de fietsen achterop de camper te binden voor de vakantie naar Spanje? Er zitten voordelen aan maar zeker ook nadelen. Maar mogelijkheden zijn er voldoende. Lees meer...

Actueel Weer