Camperreisgids.nl

Camperreisgids Portugal

Camperreisgids Portugal

In de meest volledige reisgids voor een vakantie met de camper door Portugal staat alle informatie om die reis voor te bereiden. Camperreisgids Portugal is ook onderweg een inspiratiebron voor een, desgewenst maanden­lange, afwisselende camperroute door gastvrij Portugal. Lees niet alleen over topbestemmingen en toeristische beziens­waardigheden, maar ook over de verborgen schatten van Portugal. Om met de camper te kunnen overnachten zijn de beste campings, camperlocaties en wilde locaties geselecteerd. Parkeren met een camper in steden, bij stranden, of bij bezienswaardigheden is nu eenvoudig met GPS-coördinaten van parkeer­terreinen die voor campers geschikt zijn. Camperreisgids Portugal informeert over: tolarme aanrijroutes door Frankrijk en Spanje; reis­voor­bereiding en camper­uitrusting in verschillende seizoenen; Portugese tolsystemen; wetten, verkeersregels, benodigd papierwerk en veiligheids­risico's voor Portugal. Lees over het land, de cultuur, geschiedenis, gastronomie en de taal.

Evora

Rij de mooiste routes door natuurparken. Ontdek de mooiste stranden in de Algarve en aan de Atlantische kust. Klauter naar authentieke bergdorpen langs de grens. Bezoek mijlpalen uit de Portugese geschiedenis van Kelten, Romeinen, Moren en Visigoten. Bewonder prehistorische kunst in oergrotten. Sta in voetafdrukken van dino­saurussen. Zoek verkoeling in het kristal heldere water van avontuurlijke natuurlijke zwembaden. Ga op expeditie naar orka's, walvissen of dolfijnen. Maak een gastronomische verkenningstocht. Wees toeschouwer van mystieke processies. Of zoek een mooi plekje waar u - met een glaasje port, voor de camper - van de zons­ondergang kunt genieten.
Portugal heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Camperreisgids Portugal biedt u de mogelijkheid om de rijke historie, de mooie natuur en de intrigerende cultuur van gastvrij Portugal in uw tempo, en met uw voorkeuren te ontdekken. Zonder verplichte routes langs bezienswaardigheden die u niet boeien. U heeft niet voor niets voor de vrijheid van een camper gekozen. Wilt u inspiratie voor een route? Om het u makkelijk te maken hebben we enkele routesuggesties samengesteld voor uw reis met de camper door Noord- of Zuid-Portugal.

Camperreisgids Blik op Portugal

Extra, en exclusief voor kopers van Camper­reis­gids Portugal is e-bijlage "Camperreisgids Blik op Portugal" gratis te downloaden. In meer dan 40 pagina's worden onderwerpen besproken als geografie, natuur, bevolking, gastronomie, cultuur, geschiedenis, taal en meer.
Deze e-bijlage is zowel als ePUB als PDF beschikbaar. Hiermee kunt u zich op een laptop, tablet of e-reader voorbereiden op de unieke, maar ook gevarieerde, cultuur die u gaat ervaren in Portugal.
In de papieren Camperreisgids Portugal leest u alles wat u wilt weten over reisvoorbereiding, reisperiode, overnachten, parkeren, veiligheid, gezondheid, verkeersregels en andere nuttige weetjes en handige tips voor een behouden reis naar, en in Portugal.

Aveiro

Zoals in iedere Camperreisgids, zijn bij bestemmingen, één of meerdere, overnachtings­mogelijkheden beschreven. Dit kunnen zijn: officiĆ«le camperlocaties, wilde camperlocaties, campercampings en/of campings. Deze locaties worden omschreven met eigenschappen, faciliteiten en bijzonderheden. Allen geselecteerd op veiligheid en een strategische ligging ten opzichte van de bestemming.
In Portugese steden is het lastig parkeren met een camper. Indien parkeer­mogelijkheden aanwezig zijn, worden deze met beschrijving bij de bestemming vermeldt. Overnachtings- en parkeermogelijkheden, evenals bijzondere locaties zijn voorzien van GPS-coördinaten. Deze zijn, exclusief voor kopers van Camperreisgids Portugal, gratis als POI-bestand voor het navigatiesysteem te downloaden.
Camperreisgids Portugal beschrijft meerdere tolarme routes, door Frankrijk en Spanje, naar verschillende grensovergangen in Portugal. De routebeschrijvingen zijn dusdanig beschreven dat een navigatiesysteem niet nodig is. Mocht uw navigatiesysteem .gpx routebestanden accepteren, dan zijn deze, exclusief voor kopers van Camperreisgids Portugal, gratis te downloaden.

Hieronder staat als voorproefje, de inhoudsopgave en een selectie van enkele pagina's uit de Camperreisgids Portugal.

Camperreisgids Portugal 2017 heeft:

  • 184 pagina's full-color.
  • Meer dan 200 beschrijvingen van bestemmingen en routes,
  • Meer dan 130 overnachtingsplaatsen met GPS-coördinaten.
  • Meer dan 120 foto's en afbeeldingen.
  • Duidelijke overzichtskaarten.
  • Slimme QR-code's bij internetadressen.
  • Een handige index van bestemmingen.
  • Een downloadbaar POI-bestand voor uw navigatiesysteem.
  • Downloadbare routebestanden voor de reis naar Portugal.
  • De e-bijlage "Camperreisgids Blik op Portugal".

Camperreisgids Portugal is te koop in de Camperreisgids winkel!

Andere gidsen

Portugal support

Tips

Overwinteren

Veel overwinteraars kiezen een route langs de oost- en zuidkust van Spanje richting Portugal. Dit vanwege de kans op beter weer in de periode januari en februari. En er is natuurlijk ook veel te zien en te doen in Andalusië.

De fiets mee?!

Is het zinvol om de fietsen achterop de camper te binden voor de vakantie naar Portugal? Er zitten voordelen aan maar zeker ook nadelen. Maar mogelijkheden zijn er voldoende. Lees meer...

Actueel Weer