Camperreisgids.nl

Camperreisgids Noordkaap

Camperreisgids Noordkaap is tijdelijk uitverkocht. In het eerste kwartaal van 2019 zal de nieuwe, geactualiseerde, dubbel zo dikke, editie te koop zijn. Wilt u eenmalig een email ontvangen wanneer de gids beschikbaar is? Laat dan hier uw emailadres achter!
Noordkaap

Voor velen is een reis met de camper naar Noordkaap een lang gekoesterde wens. Het noordelijke puntje van het Europese vasteland heeft niet alleen door zijn ligging een enorme aantrekkingskracht, ook het zomerse verschijn­sel van de middernachtzon draagt bij aan de beeldvorming van deze romantische plek.
Laat ik u even uit de droom helpen. Ten eerste is Noordkaap niet het noordelijkste puntje van Europa. Die ligt namelijk een kilometer westelijker. Ten tweede is “de” Noordkaap toeristisch, druk en duur. Ten derde is Noordkaap bij slecht weer een koude, winderige, kale rots waar u in een uurtje uitgekeken bent. Is dit een reden om dan maar niet naar Noordkaap te gaan? Natuurlijk niet. Het weer is niet altijd slecht en in de periode van de middernachtzon is het rond middernacht een complete happening op Noordkaap. Best leuk. Én u moet er een keer geweest zijn. Maar eigenlijk is de reis naar Noordkaap en terug datgene wat deze campervakantie zo mooi maakt.

Walvissafari Andenes Vestralen

In de Camperreisgids Noordkaap worden verschillende manieren beschreven om via Zweden naar Noordkaap te rijden. De beschrijvingen van o.a. de zuidkust, Öland, Stockholm, de wildernisroute, mooie routes in Lapland en alle bezienswaardigheden daar tussen in, stellen u in staat om een route naar uw wens en belangstelling samen te stellen. Het wordt uw vakantie. Geen verplicht rondje.
Voor de terugweg kunt u kiezen of deze weer door Zweden gaat of dat u een mooie rit door Noorwegen gaat maken met als hoogtepunten Lofoten, een walvissafari op Vestralen, de Nationale Toeristenweg RV17, Trondheim, de Atlantic Road, het magnifieke Fjordengebied, de gletsjers, Hanzestad Bergen, de Hardangervidda, Oslo en nog veel meer.
Om u een idee te geven hebben we enkele Routesuggesties samengesteld voor uw reis met de kampeerauto naar Noordkaap en terug.

Eland met kalf
De Camperreisgids Noordkaap stelt u in staat om een redelijke tijdsplanning en begroting te maken aan de hand van uw routekeuzes. U wordt wegwijs gemaakt in de mogelijkheden om de oversteek te maken naar Zweden. Waar gaat u over­nachten? Waar kan de camper huishoudelijk geserviced worden? Hoe werkt het tolsysteem in Noorwegen? Wat zijn de tarieven van de veer­boten in Noorwegen? Tips over: de Zweedse en Noorse taal, de gewoontes en gebruiken, kleding en schoeisel, het voorkomen van muggen- en knutjesoverlast, eten en drinken, huisdieren. Op deze en nog veel meer vragen vindt u een duidelijk antwoord in de Camperreisgids Noordkaap.

Camperreisgids Noordkaap heeft:

  • 150 pagina's full-color.
  • Meer dan 100 beschrijvingen van bestemmingen en routes.
  • Meer dan 160 overnachtingsplaatsen met GPS-coördinaten.
  • Meer dan 100 foto's.
  • Duidelijke overzichtskaarten.
  • QR-code's bij internetadressen.
  • Een downloadbaar POI-bestand voor uw navigatiesysteem.
  • Een handige wire-o binding.

Camperreisgids Noordkaap is te koop in de Camperreisgids winkel!

Andere gidsen

Noordkaap support

Tips

Tol in Zweden

Sinds begin 2015 wordt in Zweden de elektronische tolheffing (Spitsheffing: Stockholm en Göteborg. Bruggen: Motala en Sundsvall) ook doorberekend aan buitenlandse kentekens. U krijgt de rekening thuisgestuurd. Let op de betaaltermijn als u langer dan 2 maanden onderweg bent. Meer informatie op www.epass24.com

Linkerspiegels

Wist u dat er in Noorwegen relatief veel linkerspiegels sneuvelen? De wegen langs de fjorden zijn vaak zo smal dat spiegels van tegemoet­komende campers elkaar makkelijk kunnen raken.

Loppis

Langs de kant van de weg staan in Zweden veel kleine wegwijzertjes met het opschrift "Loppis". Het gaat hier om particuliere rommelmarktjes. Een nationale hobby.

Wisselkoersen

Actueel Weer