Camperreisgids.nl

Camperreisgids Noordkaap

Noordkaap

Voor velen is een reis met de camper naar Noordkaap een lang gekoesterde wens. Door de ligging aan de noordelijke grens van het Europese vasteland en de Barentszzee heeft de klif een mysterieuze aantrekkingskracht. Laat ik u even uit een romantische droom helpen. Allereerst is Noordkaap niet het noordelijkste puntje van het Europese vasteland. Dat ligt namelijk een 70 kilometer oostelijker en is met een camper onbereikbaar. Vervolgens is “de” Noordkaap toeristisch, druk en duur. Tenslotte is Noordkaap bij slecht weer een koude, winderige, kale rots waar u in een uurtje uitgekeken bent. Zijn dit redenen om dan maar niet naar Noordkaap te gaan? Natuurlijk niet. Het weer is niet altijd slecht, tijdens de middernachtzon is de kaap een festijn, en u moet er een keer geweest zijn. Maar eigenlijk is de reis naar Noordkaap (en terug) datgene wat dit avontuur zo mooi maakt.

Walvissafari Andenes Vestralen

Camperreisgids Noordkaap beschrijft meer dan 500 interessante, leuke, mooie of avontuurlijke bestemmingen in Noorwegen, Zweden en noordelijk Finland. Uitvoerig worden hoogte­punten als Lofoten, Vesteralen, Lapland, Öland, Wildernisroute en Noorse Nationale Toeristen­wegen besproken. Maar ook activiteiten als onvergetelijke walvissafari's, de mooiste bergwandelingen en avontuurlijke gletsjer­tochten. Meer dan genoeg om een rondreis naar wens en belangstelling samen te stellen, of om in alle vrijheid met de camper rond te zwerven zonder doelloos te dwalen. Geen verplichte route. Het wordt uw vakantie. Camperreisgids Noordkaap informeert met: detailkaarten; kostenindicaties van bezienswaardigheden, ferry‘s, tolwegen en overnachtingslocaties; foto‘s van bezienswaardigheden; uitleg over de noordpoolcirkel, noorderlicht, middernachtzon, Allemansrecht, de Noorse Bergcode, muggen & knutjes, tolwegen, veiligheid; en andere relevante kennis om paraat te hebben tijdens een verblijf in Scandinavi√ę.

Is een Camperreisgids geschikt voor een vakantie met de caravan? Uiteraard is de gids beschreven vanuit het perspectief van een campervakantie. Maar daardoor biedt de gids een grote variatie in- en tevens meer beziens­waardigheden dan reguliere reisgidsen. Alle bestemmingen, routes, ommetjes en beziens­waardigheden zijn bereikbaar met een auto, maar niet altijd met een caravan. Een groot deel van de beschreven overnachtingsmogelijkheden zijn niet beschikbaar voor caravans. De genoemde campings uiteraard wel.

Eland met kalf

Bij bestemmingen zijn de beste, leukste en/of mooiste overnachtingslocaties vermeld. Naar gelang beschikbaarheid kan dat zijn een camping, een camperlocatie of een wilde camperplek, of alle drie.
Bezienswaardigheden, overnachtings­locaties en parkeer­mogelijkheden zijn voorzien van GPS-coördinaten. Kopers van Camperreisgids Noordkaap kunnen de GPS-coördinaten gratis als POI-lijst downloaden voor een groot aantal navigatiesystemen.

E-bijlage “Camperreisgids Blik op Scandinavië” telt meer dan 100 pagina‘s met onderwerpen als reisvoorbereiding, planning, landeninformatie, en met wetens­waardigheden en handige tips om de vakantie vorm te geven. Kopers van Camperreisgids Noordkaap kunnen de e-bijlage gratis downloaden als ePUB of PDF.

Hieronder staat, als voorproefje, de inhoudsopgave en een selectie van enkele pagina‘s uit de Camperreisgids Noordkaap.

Camperreisgids Noordkaap heeft:

  • 260 pagina's full-color.
  • Meer dan 500 beschrijvingen van bestemmingen en routes.
  • Handige index voor bestemmingen.
  • Meer dan 100 foto‘s.
  • Duidelijke overzichtskaarten.
  • Meer dan 650 GPS-coördinaten.
  • Downloadbaar POI-bestand voor een groot aantal navigatiesystemen.
  • Downloadbare e-bijlage Camperreisgids Blik op Scandinavië

Camperreisgids Noordkaap is te koop in de Camperreisgids winkel!

Andere gidsen

Noordkaap support

Tips

Tol in Zweden

Sinds begin 2015 wordt in Zweden de elektronische tolheffing (Spitsheffing: Stockholm en Göteborg. Bruggen: Motala en Sundsvall) ook doorberekend aan buitenlandse kentekens. U krijgt de rekening thuisgestuurd. Let op de betaaltermijn als u langer dan 2 maanden onderweg bent. Meer informatie op www.epass24.com

Linkerspiegels

Wist u dat er in Noorwegen relatief veel linkerspiegels sneuvelen? De wegen langs de fjorden zijn vaak zo smal dat spiegels van tegemoet­komende campers elkaar makkelijk kunnen raken.

Loppis

Langs de kant van de weg staan in Zweden veel kleine wegwijzertjes met het opschrift "Loppis". Het gaat hier om particuliere rommelmarktjes. Een nationale hobby.

Wisselkoersen

Actueel Weer