* Camperreisgids.nl: Reisgidsen

Camperreisgids.nl

Camperreisgidsen

Camperreisgidsen worden ontwikkeld voor vakanties met een camper naar vakantie­bestemmingen waar meer dan gemiddelde voorbereidingen voor vereist zijn. Met name de grote afstand en de hieruit voortkomende hoge kosten, maakt een goede oriëntatie op de mogelijkheden gewenst. Het zijn camperreizen naar bestemmingen die de gemiddelde vakantieganger niet vaak maakt. Het zou jammer zijn als een vakantie degradeert in een onsamenhangende dwaaltocht naar oninterresante beziens­waardigheden en onveilige overnachtingsplaatsen. Met een Camperreisgids als reisgezelschap komt u niet voor verrassingen te staan, weet u de mooiste plekjes te vinden en de leukste dingen te doen.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

tol-arme route - voertuigeisen - begroting - tijdsplanning - geschiedenis - overnachtingsplaatsen - tolsystemen - verkeersregels - huisdieren - gewoontes en gebruiken - landinformatie - reisinformatie - reizen met kinderen

Naast deze en andere, handige reisinformatie beschrijven de Camperreisgidsen de bezienswaardigheden, toeristische trekpleisters en onbekende mooie plekjes van het vakantieland. Indien er in de nabijheid van een bestemming een over­nachtings­plaats voor campers is, dan wordt deze vermeld met een beschrijving, eigen­schappen en GPS-coördinaten.
Veel van de in de Camperreisgids vermeldde camperlocaties staan (nog) niet in de bekende lijsten. De focus ligt op vrije locaties maar ook betaalde camperlocaties en campings komen aan bod. Rustig en veilig overnachten zijn samen met een handige ligging de belangrijkste factoren om een locatie in een Camperreisgids op te nemen.

De Camperreisgidsen zijn full-color, hebben een A5 formaat en zijn gezet in een duidelijk leesbaar lettertype. De handige Wire-O binding maakt het een handzame gids voor op het dashboard.
In de gidsen staan duidelijke overzichtskaarten en veel foto's.
Internetadressen zijn voorzien van een QR-code.
GPS-coördinaten zijn ook als POI-bestand te downloaden. Zie hiervoor de Supportpagina van uw Camperreisgids.

Ga voor meer informatie en een voorbeeld naar:


Of ga gelijk naar de winkel.

Portofolio

Camperreisgids Noordkaap

Een reis met de camper door het mooiste wat Zweden en Noorwegen te bieden hebben.


Camperreisgids Portugal

Een reis met de camper door Portugal met natuur, cultuur, historie, zon, zee en strand.


Camperreisgids Noord-Spanje

Een indrukwekkende reis met de camper door veelzijdig Noord-Spanje.


Camperreisgids Zuid-Spanje

Een reis met de camper langs costa's, idyllische dorpen, historische steden, en indruk­wekkende natuur.

QR-code

Een QR-code is een twee-dimensionale streepjescode. In deze, als blokjes, grafisch weergegeven code kan informatie verborgen worden. Dit kunnen internetadressen zijn maar ook algemene teksten, afbeeldingen, GPS-coördinaten, telefoonnummers of vCards. Door de QR-code te scannen met de camera van een smartphone of een tablet, wordt die informatie zichtbaar en wordt het door het apparaat beschikbaar gemaakt voor toepassingen. U kunt dus gelijk aan de slag met de informatie in de browser, navigatieapp of de contactenlijst. Om de code te kunnen scannen is een app voor de smartphone of de tablet nodig.

GPS-coördinaten

GPS is een afkorting van Global Positioning System. Een systeem voor plaatsbepaling met behulp van satelieten. Een navigatiesysteem zoals TomTom, Garmin e.a., maar ook de meeste smartphones kunnen deze signalen opvangen en gebruiken om op het apparaat de positie weer te geven of een route uit te zetten.

Coördinaten kunnen op diverse manieren genoteerd worden. In de Camperreisgids wordt de notatie met decimale graden gebruikt. Voorbeeld: N 71.171009 W 25.783602 . Wanneer u deze getallen ingeeft in een navigatiesysteem, berekent het apparaat de route naar Noordkaap.

POI-bestand

POI is de afkorting voor Point Of Interest. De afkorting wordt in navigatiesoftware gebruikt als aanduiding voor een bepaalde locatie. Per merk navigatiesysteem kan deze term anders zijn. Soms ook wel eens NP-bestand (Nuttige Plaatsen) genoemd.
De meeste navigatiesystemen laten het toe om een eigen POI-bestand aan te maken. Ook is het mogelijk om POI van derden in het systeem te laden.
TomTom gebruikt de bestandsextensie .OV2 en Garmin .CSV.